Testamentsgåva

Lämna idrottsglädje som arv

Genom ett testamente kan du synliggöra vad som är viktigt för dig. Genom ett testamente väljer du själv vad din egendom eller en del av den används till efter din död.

Suomen Olympiakomitean tukisäätiö (Finlands Olympiska kommittés stödstiftelse), som grundades 2018, och Suomen Urheilijoiden tukisäätiö (Finlands Idrottares stödstiftelse) slogs i början av 2021 samman till Suomen Urheilun tukisäätiö (stödstiftelsen för idrotten i Finland), vars syfte är att samla in medel för stöd till motion och idrott. Stiftelsen placerar och delar ut pengar på ett ansvarsfullt sätt, med iakttagande av reglerna för fair play. Stiftelsen har som mål att möjliggöra en betydande och kontinuerlig årlig understödsverksamhet för idrottens bästa.

Om du vill komma ihåg Suomen Urheilun tukisäätiö i ditt testamente hjälper våra samarbetspartner dig avgiftsfritt och i förtroende att upprätta ett testamente.

Som en allmännyttig organisation behöver Suomen Urheilun tukisäätiö inte betala skatt för egendom som organisationen får genom testamente, varför gåvan i sin helhet används för stiftelsens stödobjekt.

Genom stödstiftelsen kan testamentsgåvan riktas till ett visst objekt, såsom till Olympiafonden, en viss idrottsförening eller -läroanstalt eller för att stödja en viss idrottsgren.

Lämna dina kontaktuppgifter om du behöver mer information om testamentarisk donation. Vid behov kan du även få hjelp med att upprättä ett testamente av advokatbyråer och din bank.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.