Kakor

Allmän information

Den här webbplatsen använder kakor (cookies). En kaka är en liten textfil som sparas i din webbläsare och gör att din webbläsare kan komma ihåg inmatad information mellan olika sessioner och sidbesök. Tack vare kakorna kommer webbplatsen ihåg till exempel information som har skrivits in på den. Det gör webbplatsen mer användarvänlig och ger oss möjlighet att utveckla den så att den svarar mot våra kunders behov.

Vad är kakor?

Kakor är små textfiler som olika webbplatser skapar. De sparar sessionsspecifik information som kan vara till nytta senare. Filerna lagrar din information mellan olika sidor och analyserar ditt beteende på webbplatsen.

Kakor är helt säkra – de kan bara lagra information som webbläsaren förmedlar, dvs. information som användaren har skrivit in i webbläsaren eller som har inkluderats i den sida som hämtas. De kan inte utföra kod och man kan inte komma åt din dator med hjälp av dem. Om en webbplats sparar information i en kaka kan endast webbplatsen i fråga använda den aktuella informationen.

Permanenta kakor används för att spara information mellan dina besök. Med hjälp av dem identifierar webbplatsen en återvändande besökare och reagerar på rätt sätt. Permanenta kakor kan spara information i några minuter eller flera år.

Varför används kakor?

Webbplatser använder kakor för att upprätthålla din session medan du besöker webbplatsen. Med hjälp av dem kan webbläsaren föreslå en produkt som motsvarar dina önskemål.

Google använder kakor för att analysera hur besökarna på en webbplats beter sig på webbplatsen i fråga. På så sätt får vi värdefulla synpunkter som hjälper oss att utveckla webbplatsen och de produkter och tjänster som vi tillhandahåller.

Radera och blockera kakor

I alla webbläsare finns möjlighet att begränsa eller blockera användningen av kakor genom att ändra webbläsarinställningarna. Hur man ändrar de nödvändiga inställningarna varierar från webbläsare till webbläsare. Du hittar anvisningar i hjälpfunktionen i din webbläsare.

Om du vill kan du granska de kakor som redan finns i din dator och radera dem en i taget eller alla på en gång. Kakor är textfiler som inte nödvändigtvis har ett begripligt, läsbart format. Informationen i dem är ofta kodad, och siffrorna öppnas i din webbläsare när du har startat en session.

Om du har blockerat kakor helt kan vi inte garantera att vår webbplats fungerar helt korrekt.