PITKÄ TIE HUIPULLE

Suomalaiset ovat urheiluhullua kansaa.
Meillä on 10 000 urheiluseuraa, joihin kuuluu 1,2 miljoonaa urheiluharrastajaa ja -kilpailijaa. Urheilu on kansanliike, joka liikuttaa kaikenikäisiä eri lajien parissa. Joka viides suomalainen tekee vapaaehtoistyötä liikunnan ja urheilun parissa.

Liikunnallinen elämäntapa ja aktiivinen seuratoiminta luovat perustan myös urheilijoiden kasvutarinoille. Suomen Urheiluakatemioissa opiskelee 16 000 nuorta. He kaikki tekevät lujasti töitä menestyksensä eteen. Olympiarahasto on perustettu tukemaan lupaavien lasten ja nuorten tavoitteellista harjoittelua. Vastuullinen urheilukasvatus tukee urheilijan kaksoisuraa ja mahdollistaa urheilijan kehittymisen aina huipputasolle asti. Urheilusta voi muodostua nuorelle ammatti, jonka harjoittamista tuetaan valmennuskeskuksissa ja leireillä, asiantuntevan henkilökunnan ohjauksessa.

SUOMALAISEN URHEILUN UUSI NOUSUKAUSI

Suomalainen urheilu elää uutta nousukautta, mikä näkyy huikeina menestystarinoina sekä perinteisissä olympia- ja paralympialajeissa että olympialajien ulkopuolella esimerkiksi autourheilussa.

Kansainvälinen kilpailu kovenee ja Suomi haluaa olla mukana kärjessä. Nyt on oikea hetki panostaa lapsiin ja nuoriin, jotta menestykselle tulee jatkoa. Tämä on sydämen ja kunnian asia koko Suomen kansalle.

MIKSI URHEILU
ON TÄRKEÄÄ

Urheilu on arvokasta itsessään. Se tuottaa iloa ja hyötyä sekä yksilöille että yhteiskunnalle. Urheilu rakentaa yhteisöllisyyttä, vahvistaa kansallista identiteettiä sekä opettaa hyvää kilpailua ja muita elämäntaitoja. Se osoittaa, että mahdoton voi olla mahdollista. Urheilu antaa yhteiskunnalle enemmän kuin ottaa.

Tutkimusten mukaan

74%

suomalaisista on kiinnostunut siitä, että suomalaiset urheilijat menestyvät kansainvälisesti

72%

suomalaisista kokee, että huippu-urheilijat tarjoavat myönteisiä esimerkkejä, joita muut voivat seurata

70%

suomalaisista kokee saavansa hyvää mieltä huippu-urheilun seuraamisesta

Nyt voit olla mukana tekemässä
tulevaisuuden urheilutähtiä!

LAHJOITA