PITKÄ TIE HUIPULLE

Suomen urheilun kivijalka on seuratoiminnassa, joka on Suomen suurin kansanliike. Noin 1,8 miljoonaa ihmistä osallistuu siihen eri tavoin.

Kun yhteiskunta muuttuu, myös seuratoiminta muuttuu. On aika panostaa seuratoiminnan kehittämiseen ja toimintakulttuurin muutokseen. Tämä tarkoittaa panostusta seurojen vastuullisuusjohtamiseen, seurajohtamiseen, laatuun ja osaamiseen.

Seuroissa on krooninen pula ohjaajista. Lisähuolta aiheuttavat harrastamisen kustannusten nousu sekä vapaaehtoistyötä tekevien saatavuus.

Elinvoimainen seuratoiminta on perusta, joka mahdollistaa lasten ja nuorten tavoitteellisen kilpaurheilun. Suotuisissa olosuhteissa ja hyvässä valmennuksessa tavoitteellinen kilpaurheilu voi johtaa urheilumenestykseen ja nuoren urheilijan unelmien täyttymiseen.

UNELMISTA TOTTA

Suomalainen urheilu elää uutta nousukautta. Kansainvälinen kilpailu kovenee ja Suomi haluaa olla mukana kärjessä. Nyt on oikea hetki panostaa lasten ja nuorten tavoitteelliseen urheiluun, jotta menestykselle tulee jatkoa.

Vaikka kaikista nuorista ei tule huippu-urheilijoita, rakentaa urheilu ja liikunta tervehenkisen ja hyvän polun aikuisuuteen. Liikunnallisista ja urheilullisista nuorista tulee vähintäänkin hyvinvoivia aikuisia. Panostus urheiluun ja liikuntaan ei mene koskaan hukkaan.

Tarvitsemme lisää liikkuvia lapsia ja nuoria. Myös lajien monimuotoisuuteen ja lajikirjoon tulee panostaa, jotta jokainen löytää varmasti oman lajinsa.

Rahaston avulla tuetaan laajasti urheilun ja liikunnan kenttää huomioiden näihin liittyvä tutkimus- ja kehitystyö sekä paraurheilu ja sen erityispiirteet.

MIKSI URHEILU JA LIIKUNTA
ON TÄRKEÄÄ

Liikkumattomuus uhkaa liian monen suomalaisen hyvinvointia. Lapsista ja nuorista vain joka kolmas sekä aikuisista joka neljäs liikkuu terveytensä kannalta riittävästi.

Noin 40 prosentilla oppilaista fyysinen toimintakyky on tasolla, joka vaikeuttaa arjessa jaksamista. Liian vähäinen liikkuminen on uhka opiskelulle, työssä jaksamiselle, maanpuolustuskyvylle sekä yleiselle hyvinvoinnille.

Liikkumattomuus on myös kansantaloudellinen ongelma. Kehityssuunnan kääntäminen vaatii kokonaisvaltaista, hallinnonrajat ylittävää lähestymistapaa sekä koko liikkumiskulttuurin muutosta.

SUOMI -toimintakykyinen maa ja kansa -konsepti nostaa liikkumisen yhteiskunnalliseksi ilmiöksi ja keskusteluun.

 

 

Nyt voit olla mukana tukemassa suomalaista urheilua ja liikuntaa!

LAHJOITA