PITKÄ TIE HUIPULLE

Suomalaiset ovat urheiluhullua kansaa.
Meillä on 10 000 urheiluseuraa, joihin kuuluu 1,2 miljoonaa urheiluharrastajaa ja -kilpailijaa. Urheilu on kansanliike, joka liikuttaa kaikenikäisiä eri lajien parissa. Joka viides suomalainen tekee vapaaehtoistyötä liikunnan ja urheilun parissa.

Liikunnallinen elämäntapa ja aktiivinen seuratoiminta luovat perustan myös kansainvälisten huippu-urheilijoiden kasvutarinoille. Suomen Urheiluakatemioissa opiskelee 16 000 nuorta. He kaikki tekevät lujasti töitä menestyksensä eteen. Olympiarahasto on perustettu tukemaan lupaavien urheilijoiden tietä huipulle. Vastuullinen urheilukasvatus tukee urheilijan kaksoisuraa ja mahdollistaa urheilijan kehittymisen huipputasolle. Huippuvaiheessa urheilu on ammatti, jonka harjoittamista tuetaan valmennuskeskuksissa ja leireillä, asiantuntevan henkilökunnan ohjauksessa.

MITALINÄLKÄ

Urheiluhullu Suomi janoaa menestystä ja mitaleita. Vuosien saatossa niitä on kertynytkin aimo kasa. Kaikkiaan suomalaiset ovat voittaneet 111 vuoden aikana 478 olympiamitalia, joista 31 saavutettiin jo ennen Suomen itsenäistymistä. Pariisin olympialaisista v. 1924 suomalaiset keräsivät peräti 37 mitalia.

Huikeita urheilun menestystarinoita löytyy perinteisten olympialajien lisäksi paralympialajeista sekä olympialajien ulkopuolelta, kuten salibandystä, suunnistuksesta ja autourheilusta.

Laji kuin laji, suomalaiset syttyvät fanittamaan suosikkejaan ja jännittämään heidän puolestaan. Kun voitto tulee kotiin, pyyhimme salaa kyyneleitä – ja lähdemme torille juhlimaan. Olemme ylpeitä urheilusankareistamme.

MIKSI HUIPPU-URHEILU
ON TÄRKEÄÄ

Huippu-urheilu on arvokasta itsessään. Se tuottaa iloa ja hyötyä sekä yksilöille että yhteiskunnalle. Huippu-urheilu rakentaa yhteisöllisyyttä, vahvistaa kansallista identiteettiä sekä opettaa hyvää kilpailua ja muita elämäntaitoja. Se osoittaa, että mahdoton voi olla mahdollista. Huippu-urheilu antaa yhteiskunnalle enemmän kuin ottaa.

Tutkimusten mukaan

74%

suomalaisista on kiinnostunut siitä, että suomalaiset urheilijat menestyvät kansainvälisesti

72%

suomalaisista kokee, että huippu-urheilijat tarjoavat myönteisiä esimerkkejä, joita muut voivat seurata

70%

suomalaisista kokee saavansa hyvää mieltä huippu-urheilun seuraamisesta

Nyt voit olla mukana tekemässä
tulevaisuuden urheilutähtiä!

LAHJOITA