PITKÄ TIE HUIPULLE

Sinivalkoinen huippu-urheilu oli takavuosina kiinteä osa maailmanhuippua. Sinivalkoista kultamitalia ei kerran estänyt edes kaatuminen kesken kisan.

Tuona aikana lasten tärkeimmät liikkumisvälineet olivat polkupyörä ja jalat, talvella sukset. Taitavimmat nuoret saivat numerolapun rintaan, mutta likipitäen kaikki olivat hyvässä kunnossa.

UNELMISTA TOTTA

Suomalainen urheilu elää uutta nousukautta. Kansainvälinen kilpailu kovenee ja Suomi haluaa olla mukana kärjessä. Nyt on oikea hetki panostaa lasten ja nuorten tavoitteelliseen urheiluun, jotta menestykselle tulee jatkoa.

Vaikka kaikista nuorista ei tule huippu-urheilijoita, rakentaa urheilu ja liikunta tervehenkisen ja hyvän polun aikuisuuteen. Liikunnallisista ja urheilullisista nuorista tulee vähintäänkin hyvinvoivia aikuisia. Panostus urheiluun ja liikuntaan ei mene koskaan hukkaan.

Tarvitsemme lisää liikkuvia lapsia ja nuoria. Myös lajien monimuotoisuuteen ja lajikirjoon tulee panostaa, jotta jokainen löytää varmasti oman lajinsa.

Rahaston avulla tuetaan laajasti urheilun ja liikunnan kenttää huomioiden näihin liittyvä tutkimus- ja kehitystyö sekä paraurheilu ja sen erityispiirteet.

 

MIKSI URHEILU JA LIIKUNTA
ON TÄRKEÄÄ

Liikkumattomuus uhkaa liian monen suomalaisen hyvinvointia. Lapsista ja nuorista vain joka kolmas sekä aikuisista joka neljäs liikkuu terveytensä kannalta riittävästi. Nyt olemme hyvinvointivaltio, jossa vain harva voi hyvin.

Olympiarahasto on tämän kehityksen pysäyttäjä. Se on liikuntakulttuurin soihdunkantaja.

Noin 40 prosentilla oppilaista fyysinen toimintakyky on tasolla, joka vaikeuttaa arjessa jaksamista. Liian vähäinen liikkuminen on uhka opiskelulle, työssä jaksamiselle, maanpuolustuskyvylle sekä yleiselle hyvinvoinnille.

Liikkumattomuus on myös kansantaloudellinen ongelma. Kehityssuunnan kääntäminen vaatii kokonaisvaltaista, hallinnonrajat ylittävää lähestymistapaa sekä koko liikkumiskulttuurin muutosta.

SUOMI -toimintakykyinen maa ja kansa -konsepti nostaa liikkumisen yhteiskunnalliseksi ilmiöksi ja keskusteluun.

Suomalaisten lasten ja nuorten voimallisempi liikunta ansaitsee oman pilarinsa: tukipylvään, joka on uuden tulevaisuuden alku.

Nyt voit olla mukana tukemassa suomalaista urheilua ja liikuntaa!

LAHJOITA